FacebookMoreTop

13-11-2017 - Repetitie Leerlingen- en Opstaporkest

Maandagavond 13 november was voor veel muzikanten van De Bazuin een heel bijzondere repetitie. Het nieuwe opstap-orkest vormde samen met het leerlingenorkest een groot orkest van wel bijna 40 muzikanten! Tijdens deze speciale repetitie werden alvast de kerstliedjes gerepeteerd die zij in december laten horen. Er komen nog een paar repetities om de puntjes op de i te zetten, dus de muzikanten zullen ook thuis flink gaan oefenen!

Op 9 december is iedereen nu alvast van harte uitgenodigd om het resultaat te komen beluisteren. Bekende en minder bekende kerst- en winterliedjes zullen de revue passeren. Waar? Plattelandswinkel Goes, Groenedijk 8, 3454PC, De Meern; zaterdag 9 december 10.45 – 12.15u.

27-10-2017 - Eerste muziekles Basisschool De Boomgaard

Vandaag hebben de muziekdocenten alweer hun eerste les gegeven op De Boomgaard. Iedere groep kreeg les op een eigen instrument.

De docenten zijn:
Saxofoon - Miriam Stoffelsma (De Saxschool)
Koper (trompet, hoorn, bariton, trombone) Henk Velt (De Nieuwe Vaart)
Slagwerk/percussie - Bart van Gemert
Klarinet - Maya Sjoerdsma
Dwarsfluit - Sari Straatsma 
Coördinatie is in handen van onze dirigent Marion Miltenburg.


Dank aan Gé en Roel die namens De Bazuin alle instrumenten weer hebben nagekeken en klaar hebben gezet! En ook dank aan alle medewerkers van de school die ervoor gezorgd hebben dat alles weer vlot verloopt. De kinderen hebben dit jaar gelukkig allemaal hun top 3 instrument! (Vanwege privacy is het helaas niet mogelijk om de enthousiaste kinderen op de foto te zetten.)

06-10-2017 - Presentatie Basisschool De Boomgaard

Vrijdagmiddag 6 oktober hebben een aantal vrijwilligers van De Bazuin uit De Meern aan alle groepen 6 en 7 van bs De Boomgaard bezocht, zodat de kinderen (ruim 150!) de instrumenten in het echt eens kunnen zien en horen, waar zij na de herfstvakantie voor kunnen gaan kiezen. Want na de herfstvakantie krijgen zij allemaal les van gediplomeerde muziekdocenten op klarinet, fluit, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, bariton of drums. En er kan ook gekozen worden voor zang.

De drummer Ella, die eigenlijk wel uit alle instrumenten geluid kan krijgen, had een heel leuk verhaal over de instrumenten en liet er een aantal grappige tonen uit komen. “Welke is hoger denken jullie?” En soms speelde ze ineens een toon heel hard, dat de sommige kinderen er een beetje van schrokken. De kinderen hadden op alle vragen wel een antwoord. Lotte liet een mooi stukje horen van Pirates of the Caribbean op haar trompet en Marjolein liet Supercalifragilisticexpialidocious van ‘Mary Poppins’ horen met haar klarinet. Daar mochten de kinderen daarna dan ook mee doen door erop te 'drummen' (body percussion). 

Kelly liet ook een prachtig stuk horen; met haar dwarsfluit speelde ze ‘My Favorite Things’ van The Sound of Music! Astrid liet horen hoe het is om de tonen uit de trombone te krijgen en Annet deed haar best op de hoorn.
De kinderen mochten ook op een paar instrumenten proberen te spelen en dat vonden ze heel grappig "het trilt aan mijn lippen"! riep een jongetje en de hele klas moest lachen. De leden van De Bazuin zijn allemaal heel benieuwd wat de kinderen gaan kiezen!

01-10-2017 - Jubileumconcert 100 jaar BAVO-kerk Harmelen

Maandenlang is er gerepeteerd door een club van 100 koorzangers om een feestelijk concert te geven ter gelegenheid van 100 jaar Bavokerk in Harmelen.

Veel van de zangers en zangeressen behoren tot de vier koren van de Bavo, maar ook dorpsgenoten en zelfs zangliefhebbers van buiten het dorp, hebben zich spontaan aangesloten om tot de “100 van de Bavo” te komen. Bertie van Sevenbergen en Ben Rodermans, de beide dirigenten, hebben er aan gedaan om tot een verrassend resultaat te komen.

Het programma was zeer gevarieerd; van klassiek tot modern en van psalm tot pop, van vrolijk tot verstild. De kerk zat nagenoeg vol van jong tot oud en iedereen genoot zichtbaar van de muziek.

Een kopersextet van muziekvereniging “De Bazuin”uit De Meern speelde ook een rol bij dit concert. Daarbij gaf Lotte Willeboordse op trompet een prachtige solo weg met ‘Air’ van J.S. Bach. Helga Uytewaal-de Koff op hoorn speelde een hoofdrol in “Mag ik dan bij jou”. Al met al was het een zeer geslaagde en feestelijke middag met een prachtige samenwerking!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

04-09-2017 – Nieuwe Repetitieruimte

Beste muziekvrienden, Leden van De Bazuin De Meern,

Na twee keer repeteren in het verbouwde verenigingsgebouw is gebleken dat wij hier niet meer kunnen repeteren.De akoestiek is dusdanig slecht en de opslag mogelijkheden van onze instrumenten te minimaal en onbruikbaar. Vlak voor de zomervakantie hebben wij al een keer een proefrepetitie gehouden bij De Meander school.

Vanaf maandag, 4 september 2017 gaan we hier beginnen met repeteren. 

Wij zijn van harte welkom en hier hopen wij de komende jaren te blijven!

De repetitie tijden zijn hetzelfde:

Elke maandagavond...
  • Het Opstaporkest repeteert van 18:30u tot 19:00u.
  • Het Leerlingenorkest repeteert van 19:00u tot 20:00u.
  • Het Harmonieorkest repeteert van 20:00u tot 22:00u.

 

Ons nieuwe adres is:

De Meander school

Centrumlaan 1, 3454CX De Meern

(Het is vlak achter het winkelcentrum Mereveldplein / Albert Heijn)

05-07-2017 - Geslaagden HaFaBra examen

De Bazuin De Meern is super trots op haar geslaagden voor het HaFaBra examen.

Anniek van Hienen en Bente van Zijlstra zijn met mooie cijfers geslaagd voor hun B examen. Imme Ruiter op trompet, Timo Willeboordse op klarinet, Floortje Rooseboom en Madicken de Bruine op dwarsfluit zijn allemaal prachtig geslaagd voor hun A-examen! Imme vertelde dat hij er eigenlijk eerst best wel zenuwachtig was, maar al snel leek het op een gewone trompet les bij meester Mark Geelen. En ook de anderen hadden wel een beetje last van zenuwen want, zo zei Anniek, je staat er toch in je eentje voor een jury te spelen. En je krijgt ook altijd een stuk dat je moet laten horen dat je nog nooit hebt gezien. En dat moet je dan wel direct en mooi kunnen doen. Maar gelukkig ging alles goed! Op naar het volgende examen.

04-06-2017 - Anjeractie 2017

Ook dit jaar doet de Bazuin weer mee aan de anjeractie, om het project te bekijken kunt u gaan naar de volgende link: https://utrecht.anjeractie.nl/club/muziekvereniging-de-bazuin-de-meern.
Het doel van muziek vereniging De Bazuin uit De Meern is om samen muziek te maken en ons verder te ontwikkelen op muzikaal niveau. Daarbij willen we graag anderen enthousiasmeren om muziek te maken.

Onlangs is met succes het tweede jaar van Music4ALL met basisschool de Boomgaard (Utrecht) afgerond waarbij we 150 kinderen van groep 6 en 7 hebben laten kennismaken met muziek. Alle 150 kinderen hebben gekozen voor een van de volgende instrumenten: Hoorn, Trompet, Trombone, Klarinet, Dwarsfluit, Bariton, Saxofoon en drums. Zij hebben deze allemaal gratis in bruikleen gekregen via het project. De kinderen zijn erg enthousiast en graag willen wij een “opstaporkest” oprichten om nog meer kinderen te laten beleven hoe leuk het is om samen te spelen en mooie muziek te maken. Doet u mee?

30-05-2017 – Avond-4-daagse Leidsche Rijn

De Bazuin uit De Meern mocht deze week optreden voor alle wandelaars van de Avond4Daagse Leidsche Rijn in winkelcentrum Parkwijk. En wat was het leuk! Dansende kinderen breed glimlachende ouders en opgestoken duimen kwamen erg veel voorbij. De vrolijke klanken van o.a. “Balada” “Als De Morgen Is Gekomen” “Potje met Vet” en “Tante uit Marokko” werden uit volle borst mee gezongen. Toen alle wandelaars voorbij waren kwam ineens een zeer vriendelijke man die voor het voltallige orkest heerlijke appels had gekocht! De Bazuin bedankt alle leden en het gezellige publiek voor dit vrolijke optreden en hoopt weer tot volgend jaar met net zulk mooi weer!

26-05-2017 - De Bazuin bij Leidsche Rijn Festival van C19

Ook dit jaar mocht het leerlingenorkest van De Bazuin De Meern haar vrolijke klanken laten horen op het hoofdpodium in Castellum bij de Uitmarkt.

En wat was het druk! Het prachtige weer hielp goed mee en de organisatie was top. De leerlingen speelden stukken van Disney, Pirates of the Caribbean, Parade of the Animals, Poker face, Balada en Accidentally in Love. De kleinste kinderen keken vol bewondering naar de instrumenten en andere dansten vrolijk mee. De ouders genoten zichtbaar. Een vader vroeg aan een van de orkestleden of zijn zoontje van 8 jaar ook al op trompet les kon. En natuurlijk kan dat!

Iedereen is welkom bij De Bazuin De Meern van 8 tot ‘88’. Wij hebben contacten met muziekdocenten van alle blaasinstrumenten; van dwarsfluit tot bariton, van trombone, klarinet, hoorn, saxofoon, slagwerk en meer! Kijk op onze website voor meer informatie debazuindemeern.nl of mail info@debazuindemeern.nl

20-05-2017 - De Bazuin De Meern bij open dag muziekschool Nieuwe Vaart

Op de foto: Anniek met saxofoon. Foto: Wendy van Hienen.

Op zaterdag 20 mei was de open dag van muziekschool De Nieuwe Vaart. Er was een aardig aanbod van muziekdocenten die les geven op o.a. dwarsfluit, trompet, hoorn, trombone, bariton, klarinet, saxofoon en drum. De dag was erg gezellig en druk bezocht. Wendy en Anniek van De Bazuin stonden hier met een stand om uitleg te geven over hoe leuk het is om naast het volgen van lessen, muziek te maken in een echt orkest.

Opvallend was dat veel mensen dachten dat het leren bespelen van een instrument en daarbij in een orkest spelen alleen voor kinderen is. Veel ouders vonden het erg goed om te horen dat nu al veel verschillende leeftijden vertegenwoordigd zijn in zowel het opstap-orkest als het leerlingenorkest.

Het motto van De Bazuin is: iedereen mag mee doen! Want ook het Harmonie Orkest van De Bazuin, voor de gevorderde muzikant (HaFaBra B), kent een grote diversiteit aan leeftijden, en er kunnen er nog veel meer bij! Dus kom eens langs op maandagavond (N.B.: de repetitieruimte is tijdelijk - tot de zomervakantie - in de Marekerk aan de Zandweg i.v.m. verbouwing van het Verenigingsgebouw).

Elke maandagavond...

  • Het Opstaporkest repeteert van 18:30u tot 19:00u.
  • Het Leerlingenorkest repeteert van 19:00u tot 20:00u.
  • Het Harmonieorkest repeteert van 20:00u tot 22:00u.

Mee spelen bij De Bazuin kan al heel snel; als leerlingen een paar noten kunnen lezen en spelen mogen zij al mee doen met het opstaporkest!! En meespelen tot aan de zomervakantie is zelfs gratis voor ieder niveau, dus ook voor het Harmonie Orkest (B-niveau) en Leerlingenorkest (A-niveau). Stuur vooraf een mail naar leerlingen@debazuindemeern.nl om je vooraf even aan te melden of met vragen.

08-05-2017 – Opstap Orkest van start!

Op maandagavond 8 mei is het opstaporkest van De Bazuin De Meern van start gegaan in De Klepel (Mare kerk). En wat was het leuk! In totaal waren maar liefst 18 beginnende muzikanten van 8 tot ongeveer 50 jaar gekomen om mee te spelen. Er zit enorm veel talent in De Meern dat was goed te horen al gelijk de eerste keer. Er waren gelukkig veel verschillende instrumenten waardoor het al een echt orkest is.

Als je nu denkt; ik wil ook mee doen en je speelt al een paar noten op een blaasinstrument, dan kan dat nog! Stuur een mail naar leerlingen@debazuindemeern.nl en je krijgt alle info. Heb je geen eigen instrument (meer) maar kun je wel een paar noten spelen? Misschien hebben wij nog een instrument gratis in bruikleen, dus neem contact op! Het opstaporkest repeteert van 18.30 - 18.55u. op maandagavond tot aan de zomervakantie en deelname is gratis, dus kom erbij!

FacebookMoreBottom