Scholenproject

Note4Note

Het nieuwe project op De Boomgaard heet Note4Note. Met dit project leren ruim 150 kinderen uit de groepen 6 en 7 spelen op een muziekinstrument van hun keuze. Het project start na de herfstvakantie op 27 oktober 2017 en eindigt de vrijdagmiddag voor de voorjaarsvakantie 23 februari 2018. De kinderen mogen kiezen uit: trompet, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hoorn, bariton, trombone, drums en ook voor zang. De lessen worden gegeven door gediplomeerde muziekdocenten, iedere vrijdagmiddag onder schooltijd aan de Akkrummeraklaan 101, Utrecht. Het is altijd een heel geregel voor de kinderen en voor de helpende ouders die de instrumenten naar deze locatie brengen! Vrijwilligers van De Bazuin helpen mee om de instrumenten te onderhouden en bieden een helpende hand bij de lessen. De coördinatie van de eindpresentatie is in handen van onze dirigente Marion Miltenburg-Goes.

 

Vervolglessen en opstap-orkest

Waren de muzieklessen op school super chill? Wil je na de voorjaarsvakantie verder met lessen?
Ja? Dan doet muziekvereniging De Bazuin uit De Meern je een leuk aanbod: je kunt vrijblijvend lid worden van De Bazuin en dan krijg je gratis een instrument in bruikleen van De Bazuin. Zodra je muziekdocent vindt dat je niveau voldoende is, mag je tot aan de zomervakantie 2017 gratis mee doen met ons opstaporkest. Dan gaan we ons laten horen bij leuke optredens!

Klik hier voor het volledige aanbod.

 

Eind presentatie Music 4 All 2016-2017

De 150 leerlingen van de groepen  6 en groep 7 van bs. De Boomgaard in Utrecht (LR) hebben afgelopen vrijdagmiddag een prachtig concert gegeven ter afsluiting van een muziekproject. Vanaf de zomervakantie hebben zij iedere vrijdagmiddag les gehad in zang of op een instrument naar keuze: klarinet, saxofoon, trompet, drums, dwarsfluit, hoorn, bariton, trombone. De instrumenten zijn door De Bazuin De Meern aangeschaft voor de school met behulp van subsidie van De Rabobank en De Gemeente Utrecht. De kinderen hebben deze vrijdagmiddag allemaal kunnen laten horen wat zij in korte tijd al hebben geleerd op muzikaal gebied. Heel erg knap! Het publiek was dan ook erg enthousiast en ging zeker op het eind muzikaal helemaal 'los’. Ter afsluiting speelde het leerlingenorkest "Accidentally in Love" en "Music from Frozen".

Met dit project laat De Boomgaard zien dat het een zeer vooruitstrevende school is op muziekgebied! Voor ieder kind een eigen instrument te kunnen leren bespelen is een unieke kans. Het was organisatorisch veel werk, maar dit was het dubbel en dwars waard. De kinderen krijgen van de school/De Bazuin een leuk aanbod om na de voorjaarsvakantie door te kunnen gaan met de lessen. De organisatie bedankt iedereen voor de fijne samenwerking; de leerkrachten, coördinatoren en muziekdocenten, ouders, die het mogelijk hebben gemaakt om de kinderen kennis te laten maken met zang en met het spelen van een eigen instrument. 

De groepen 6 en 7 van De boomgaard waren vandaag het publiek van dit gelegenheidsorkest; allemaal leden die van school vrij mochten of vrij hadden (genomen). Iedereen heel erg bedankt voor jullie medewerking! En nu maar hopen dat er veel van deze kinderen ook over een jaartje lid gaan worden van onze vereniging!

Seizoen 2, 2016 - 2017, Muziekproject Music 4 ALL De Bazuin De Meern - De Boomgaard

We zijn als muziekvereniging erg blij en met gepaste trots kunnen we zeggen dat het nieuwe seizoen van ons muziekproject bij Basisschool De Boomgaard na de herfstvakantie van start gaat.  Dankzij de inspanningen van enkele vrijwilligers en het enthousiasme van de schoolleiding en financiële hulp van De Gemeente Utrecht en Rabobank is dit voor het tweede jaar mogelijk gemaakt!

Vanaf het begin van het schooljaar heeft muziekdocent Daphne van Rijsdam van De Boomgaard de introductielessen gegeven aan alle groepen 6 en 7. Daar kwamen ook vrijwilligers van De Bazuin bij, die hun instrumenten in de groepen lieten zien en horen.

Op dit moment staan de vakdocenten (zwaar)koper (bariton, hoorn, trombone en trompet), dwarsfluit, klarinet, saxofoon, slagwerk en zang in de startblokken voor het project. Samen met enkele vrijwilligers van onze muziekvereniging zullen zij aan de slag gaan om de kinderen kennis te laten maken met een muziekinstrument in kleine groepen. De instrumenten heeft de school vorig jaar al allemaal kunnen aanschaffen met behulp van De Gemeente Utrecht en Rabobank.

De kinderen mogen na de lessen, die op vrijdagmiddag worden gegeven, de instrumenten mee naar huis nemen om thuis te kunnen oefenen. Ze krijgen dus ook echt huiswerk mee dit jaar. En er wordt door alle groepen gewerkt naar een gezamenlijk doel; de spetterende eindpresentatie voor de ouders en belangstellenden op de vrijdagmiddag voor de voorjaarsvakantie 24 februari 2017.

En mogelijk al eerder, rond de Kerst en Sinterklaasperiode zullen de kinderen de feesten op school muzikaal opluisteren. En als dit nog te vroeg blijkt dit jaar, dan gaat dit zeker volgend jaar lukken!

Nieuw dit jaar is ook dat de groepen waarin de kinderen les krijgen een stuk kleiner zijn dan vorig jaar, zodat de kinderen meer de aandacht krijgen om de techniek van het bespelen van het instrument goed onder de knie te kunnen krijgen. En de rol van De Bazuin wordt een stuk groter. We gaan de opening van het muzikale seizoen vrijdag 14 oktober vieren met een concert op de school waar ook alle ouders en belangstellenden van harte zijn uitgenodigd!

Na de eindpresentatie op 24 februari 2017, waar ook De Bazuin ter ondersteuning enkele nummers zal laten horen, krijgen de kinderen een aantrekkelijk aanbod van alle muziekdocenten om vervolglessen te kunnen blijven volgen en zo het niveau hoog genoeg te krijgen om door te stromen bij De Bazuin. Daarbij kunnen ze zelfs ook een eigen schoolband oprichten!

De Bazuin De Meern bedankt alle vrijwilligers, docenten, leerkrachten en directie De Boomgaard, Wijkcervicecentrum Gemeente Utrecht en Rabobank, en alle kinderen en ouders voor het mogelijk maken van dit project.

 

  • Van 30 oktober 2015 t/m 4 maart 2016 hebben de kinderen van groep 6 en 7 meegedaan aan het project Music 4 All.
  • Op vrijdag middag 11 maart 2016 hebben alle groepen mee gewerkt aan ‘de grand finale’ van dit project. Hieronder aan paar foto’ van de prestatie die de kinderen hebben gegeven.

 

Artikel MuziekMaaktSlim

Muziekvereniging De Bazuin De Meern heeft in samenwerking met de school dit project opgestart en uitgevoerd. Bij de gekozen werkwijze hebben de kinderen in grote groepen les gehad. En als de kinderen enthousiast zijn geworden en nog beter willen leren muziek te maken, hebben wij een voordelig vervolgaanbod!

Het UCK, Cultuurcampus in Vleuterweide, (Burchtpoort 5) biedt speciaal voor deze kinderen ‘uitprobeerlessen’ aan.

Het gaat dan om 5 lessen in ‘samen-les’ vorm (twee kinderen samen 30 minuten per les) voor € 65,- per kind. De start hiervan is in de week van 21 t/m 25 maart.

De diverse docenten hebben tijd beschikbaar op de volgende dagen (na schooltijd):

  • Klarinet – Rudi van Hest – maandag
  • Fluit – Alice Cronie – woensdag/donderdag
  • Saxofoon – Aubrey Snell – dinsdag
  • Trompet – Mark Geelen – dinsdag
  • Slagwerk – Jean-Clair de Ruwe – maandag/dinsdag/woensdag
  • Zang – Johanneke Kranendonk – dinsdag
  • Hoorn / trombone / bariton op aanvraag.

Opgeven voor dit speciale aanbod uiterlijk 16 maart 2016.
Per email bij Muziekvereniging De Bazuin. info@debazuindemeern.nl

De kinderen die na deze periode door willen gaan kunnen zich voor lessen inschrijven via de site van De Bazuin en al snel doorstromen in het leerlingenorkest en meedoen met leuke optredens!

Inschrijving via onze vereniging betekent korting op het lesgeld vanwege subsidie van de gemeente Utrecht en daarbij ook nog een introductie korting van onze vereniging zelf!

Wij repeteren op maandagavond 19.00 - 19.45u. De Meander School, Centrumlaan 1, 3454 CX De Meern

Voor vragen neemt u gerust contact op: 030-8795441
Annette Silvester, secretaris.

U krijgt ook de subsidiekorting als u zich inschrijft bij bevoegde docenten in de regio zoals 'onze eigen' Sari Straatsma -www.saristraatsma.nl (klik HIER voor haar aanbod) - en andere bevoegde muziekdocenten/scholen uit de regio. www.nieuwevaart.nl. (zie hun eigen flyer/website of vraag ons voor meer informatie)

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen.

bron: http://www.muziekmaaktslim.nl/